Vazhdon nёnshkrimi i Marrёveshjeve pёr Shёrbime tё Energjisё nga Pako 3

Vazhdon nёnshkrimi i Marrёveshjeve pёr Shёrbime tё Energjisё nga Pako 3

2023-01-27
Nё vijim tё nёnshkrimit tё marrёveshjeve pёr shёrbime tё energjisё me Komunat pёrfituese nga pako e re e investimeve, Drejtori Menaxhues i Fondit të Kosovës për Efiçiencë të Energjisë Z.Ahmet Ismaili dhe Kryetari i Komunёs sё Rahovecit Z. Smajl Latifi kanё nënshkruar katёr (4) Marrëveshje për Shërbime të Energjisë për katёr (4) objekte shkollore të komunës sё Rahovecit. Investimet në masat e nevojshme te efiçiencës në objektet e poshtёshenuara arrijnë vlerën prej 450 mijё euro, ndërsa pritet të përfundojnë brenda vitit 2023. Shkollat pёrfituese nё kёtё projekt i cili mbёshtetet nga Zyra e BE-sё nё Kosovё, Banka Botёrore dhe Qeveria e Republikes sё Kosovёs janë: ShFMU "Rilindja",ShFMU "Gëzim Hamza - Piktori",ShFMU "Dëshmorët e Zatriqit”,ShFMU "Faik Konica".
Read more
Fillon nёnshkrimi i Marrёveshjeve pёr Shёrbime tё Energjisё me Komunat pёrfituese nga pako e re e investimeve pёr vitin 2023

Fillon nёnshkrimi i Marrёveshjeve pёr Shёrbime tё Energjisё me Komunat pёrfituese nga pako e re e investimeve pёr vitin 2023

2023-01-26
Drejtori Menaxhues i Fondit tё Kosovёs pёr Efiҫiencё tё Energjisё Z. Ahmet Ismaili, sot ka nёnshkruar Marrёveshjen pёr Shёrbime tё Energjisё me Kryetarin e Komunёs sё Gjilanit Z. Alban Hyseni. Kjo marrёveshje pёrfshin zbatimin e masave tё efiҫiencёs sё energjisё nё shkollёn “Abaz Ajeti” dhe investimi i saj arrinё shumёn prej 350 mijё eurove. Disa nga masat e efiҫiencёs sё energjisё tё cilat do tё implementohen nё kёtё shkollё pёrfshijnё: izolimin termik tё kulmit dhe objektit nё tёrёsi, ndёrrimi i dritareve dhe dyerve, instalimi i kaldajёs me pelet dhe ndёrrimi i valvulave si dhe zёvendёsimi i trupave ndriҫues nga ata jo efiҫient nё trupa ndriҫues efiҫiente – LED. Numri i pёrfituesve direkt nga ky invesim i Fondit tё Kosovёs pёr Efiҫiencё tё Energjisё ёshtё 1200 persona, ndёrsa ky projekt mbёshtetet nga Zyra e BE-sё nё Kosovё, Banka Botёrore dhe Qeveria e Republikёs sё Kosovёs.  
Read more
Pёrurimi i masave tё EE nё Shtepinё e Shёndetit "Kolonia e vjetёr" nё Novobёrdё

Pёrurimi i masave tё EE nё Shtepinё e Shёndetit "Kolonia e vjetёr" nё Novobёrdё

2023-01-11
 Njёra ndёr objektet pёrfituese nga projekti pёr implementimin e masave tё efiçiencёs sё energjisё ёshtё edhe Shtёpia e Shёndetit nё Novobёrd. Në vizitë inauguruese së bashku me Drejtorin Menaxhues të Fondit të Kosovës për Efiҫiencë të Energjisë, i pranishëm ishte edhe Zv. Minstri i Ministrisë së Ekonomisë Z. Getoar Mjeku. Nё kёtё ndёrtesё ёshtё bёrё izolimi termik i mbёshtjellsit, ndërrimi i dritareve, zëvendësimi i ndriçimit me ndriçim efiçient LED si dhe instalimi i kaldajёs me pelet. Nga ky investim do tё pёrfitojnё tё gjithё banorёt e fshatit Kolonia e vjetёr, duke synuar uljen e konsumit tё energjisё nё 60% ose 55.6 MWh nё vit.Mё poshtё fotografitё nga inaugurimi i punimeve nё kёtё objekt si dhe pamje tё objektit para investimit tё Fondit tё Kosovёs pёr Efiҫiencё tё Energjisё.
Read more
"ShMU 1" në Vushtrri, njëra nga shkollat përfituese të investimit të FKEE

"ShMU 1" në Vushtrri, njëra nga shkollat përfituese të investimit të FKEE

2023-01-11
Fondi i Kosovës për Efiҫiencë të Energjisë vizitoi "ShMU 1" në Vushtrri e cila është njëra nga shkollat përfituese të investimit në masa të efiҫiencës së energjisë. Izolimi termik i mbështjellsit, zëvendësimi i ndriçimit me ndriçim efiçient LED, instalimi i kaldajës me pelet dhe ulluqet janë vetëm disa nga masat nga të cilat kanë përfituar më shumë se 690 nxënës e mësimdhënës ndërsa investimi në këtë objekt mbërrin shumën e më shumë se 198.000eur. Falenderojmë komunën e Vushtrrisë për bashkëpunimin e tyre si dhe donatorët tanë, Zyrën e BE-së në Kosovë, Bankën Botërore dhe Qeverinë e Kosovës.  
Read more
Masa të reja të efiҫiencës së energjisë në ShFMU "Jusuf Gërvalla" në Negroc të Drenasit

Masa të reja të efiҫiencës së energjisë në ShFMU "Jusuf Gërvalla" në Negroc të Drenasit

2023-01-11
Në kuadër të vizitave përuruese të projekteve të investuara nga Fondi i Kosovës për Efiçiencë të Energjisë, ShFMU "Jusuf Gërvalla" në Negroc të Drenasit ishte njëra ndër objektet përfituese, prej të cilave përfitojnë drejtpërdrejt mbi 250 nxënës e mësimdhënës të kësaj komune.Izolimi termik i mbështjellësit, ndërrimi i dritareve dhe dyerve, zëvendësimi i ndriçimit me ndriçim efiçient LED, instalimi i kaldajës me pelet ishin disa prej masave te zbatuara, në shumë të investimit prej mbi 90,000 Euro. Përurimin e punimeve në këtë shkollë e bëri Drejtori Menaxhues i FKEE-së Z. Ahmet Ismaili me bashkepunetorë, Nën Kryetari i Komunës së Drenasit Z. Arben Shala së bashku me Drejtorin Komunal për Arsim Z. Muhamet Gjoka si dhe zyrtar të tjerë të komunës së Drenasit. Falënderojmë donatorët tanë Zyrën e BE-së, Bankën Botërore dhe Qeverinë e Kosovës, si dhe komunën e Drenasit për bashkëpunimin dhe zbatimin me sukses te këtij projekti. 
Read more