“Rexhep Elmazi” Shkolla në Gjilan është një nga objektet që përfiton nga aplikimi i masave për efiçiencë të energjisë nga Fondi i Kosovës për Efiçiencë të Energjisë.

Së bashku me zëvendësministrin e Ekonomisë z. Getoar Mjeku dhe kryetarin e Komunës së Gjilanit z. Alban Hyseni, inauguruan përfundimin e punimeve në këtë objekt, të cilat përfshijnë: termoizolimin e mbështjellësit të objektit, ndërrimin e dritareve, zëvendësimi i dritave me ndriçim efikas – LED, si dhe montimi i bojlerit me pelet.

Shuma e investimit është mbi 140 mijë euro, ndërsa përfitues të drejtpërdrejtë pritet të jenë mbi 700 nxënës dhe personel të kësaj shkolle.