Pёrurimi i masave tё EE nё Shtepinё e Shёndetit "Kolonia e vjetёr" nё Novobёrdё

 Njёra ndёr objektet pёrfituese nga projekti pёr implementimin e masave tё efiçiencёs sё energjisё ёshtё edhe Shtёpia e Shёndetit nё Novobёrd. Në vizitë inauguruese së bashku me Drejtorin Menaxhues të Fondit të Kosovës për Efiҫiencë të Energjisë, i pranishëm ishte edhe Zv. Minstri i Ministrisë së Ekonomisë Z. Getoar Mjeku.

Nё kёtё ndёrtesё ёshtё bёrё izolimi termik i mbёshtjellsit, ndërrimi i dritareve, zëvendësimi i ndriçimit me ndriçim efiçient LED si dhe instalimi i kaldajёs me pelet. Nga ky investim do tё pёrfitojnё tё gjithё banorёt e fshatit Kolonia e vjetёr, duke synuar uljen e konsumit tё energjisё nё 60% ose 55.6 MWh nё vit.Mё poshtё fotografitё nga inaugurimi i punimeve nё kёtё objekt si dhe pamje tё objektit para investimit tё Fondit tё Kosovёs pёr Efiҫiencё tё Energjisё.